recepten

Omschrijving van het recept:
Dit Italiaanse pasta-gerecht is in een kwartiertje klaar, is makkelijk te maken en zeer bijzonder van smaak.

De het geheim van dit recept zit hem in de eenvoud. Pure ingrediënten en een uitstekende combinatie van groenten en kruiden.
Waag het niet om de slagroom te vervangen door light room of wat dan ook!

Bereidingstijd van het recept:
15 tot 20 minuten

Ingrediënten voor dit recept:
Ingrediënten per persoon:
Voor de saus:
Ca. 150 gram zalmfilet
Ca. 100 ml slagroom (30% vet)
½ uitje
½ winterwortel
¼ rode paprika
Verse dille
Knoflook poeder of
½ teentje knoflook
Grof gemalen zwarte peper
Zout
Beetje olie

Voor de pasta:
(Lekkere) Pasta, Zout, Laurierblad

Bereiding / Instructies:
Pasta
Zet een pan op met ruim water voor de pasta, zout en een paar laurierblaadjes. Maak de pasta volgens aanwijzigen op de verpakking en maak ondertussen de saus

Saus
Zet een koekenpan met een scheutje olie op het vuur en laat deze warm worden. Snijd de ui in halve ringen en fruit deze lichtjes (wel iets donkerder dan glazig maar niet uitdrogen). Maak ondertussen de wortel schoon, snijd of schaaf deze in dunne reepjes en voeg deze toe.
Maak vervolgens de paprika schoon en snijd deze in smalle reepjes.

Breng alles op smaak met een beetje zout, flink wat grof gemalen zwarte peper en een beetje knoflook. Laat alles op een laag vuurtje beetgaar worden en schep het af en toe door.

Snijd de zalm in stukken en breng deze op smaak met zout en peper. Snijd een takje dille verse fijn.

Voeg de room, dille en de zalm toe en laat de zalm langzaam gaar worden. Roer niet maar schep de saus met een lepel voorzichtig om.
Let op: De room mag niet koken want dan gaat hij schiften. Proef de saus en voeg indien nodig zout toe.

Als het goed is, is de pasta nu ook zo'n beetje gaar en kan het geserveerd worden. Prima te combineren met rucola sla en tomaatjes.